Werkwijze

De reguliere zwemlessen worden gegeven in kleine groepen (max. 5-6 kinderen), waardoor er meer individuele aandacht is per kind, plezier voorop staat en er meer maatwerk geleverd kan worden.

Tevens is het mogelijk om 1 op 1 of 1 op 2 privézwemles te krijgen. De methodiek van het Zwem-ABC wordt toegepast met behulp van het zwempak Easyswim Pro. Meer informatie over de Easyswim Pro kunt u terug vinden op deze pagina.

Zwemschool Joke beschikt over veel fysiotherapeutische kennis waardoor Zwemschool Joke de ideale zwemschool is voor kinderen die onder behandeling zijn bij een fysiotherapeut(e).
Nadat uw kind het Zwem-ABC heeft behaald kunt u ervoor kiezen om door te gaan met aanvullende zwemvaardigheidsdiploma’s, survival, snorkelen, zeemeermin/man zwemmen, wereldzwemslagen of Aquakids. Deze diploma’s vergroten de zwemvaardigheden van uw kind. Tevens is het mogelijk om 1x per maand deel te nemen aan het APK-zwemmen.

Maatwerk en persoonlijke aandacht!

Elk kind krijgt de kans om in zijn/haar eigen tempo te leren. Er wordt gedifferentieerd lesgegeven, waardoor ieder kind op zijn/haar eigen niveau les krijgt en de zwemlessen op maat zijn.
Tijdens de eerste zwemles wordt gekeken of uw kind voldoende watervrij is. Mocht blijken dat uw zoon/dochter niet voldoende watervrij is, dan wordt er in overleg besproken hoe het traject wordt voortgezet. Voordat uw kind op zwemles gaat, is het belangrijk dat hij/zij water kan verdragen onder de douche en met het gezicht onder water durft te gaan.

 

 

 

 

 

Gedifferentieerd lesgeven

De zwemonderwijzer(es) is voldoende in staat de lesinhoud aan te passen aan het niveau van elk individu, waardoor de kinderen zich niet hoeven aan te passen aan de rest van de groep. Onze zwemonderwijzer(es) bevindt zich altijd in het water waardoor de techniek snel verbeterd kan worden. Kinderen die op advies van de (kinder)fysiotherapeut(e) zwemles volgen bij Zwemschool Joke kunnen door de aanwezigheid van de zwemonderwijzer(es) op korte afstand gevolgd en gecorrigeerd worden in het water.
Bij Zwemschool Joke zwemmen kinderen van verschillende niveaus samen in een vaste lesgroep. Door de vaste lesgroep voelen kinderen zich snel vertrouwd in het water.

Plezier

Het leren zwemmen gaat veel makkelijker en beter als je er ook plezier aan beleeft. Het enthousiasme van de zwemonderwijzer(es), de keuze van oefenstof en het gebruik van divers materiaal tijdens de zwemlessen draagt bij aan het plezier. Plezier bij de zwemles vergroot de kans op ‘een leven lang’ zwemen.

Zwemles tijdens vakantie en nationale feestdagen

Zwemschool Joke streeft naar regelmaat, structuur en continuïteit in de zwemlessen. Daarom streeft Zwemschool Joke er naar dat de zwemlessen zoveel mogelijk doorgaan in de vakanties. Wanneer u zoon/dochter bijvoorbeeld zwemt op dinsdagmiddag van 15.00-15.45 uur dan blijft het tijdstip en lesdag in de vakanties hetzelfde (m.u.v. de zomervakantie).

Tijdens de zomervakantie vinden er geen reguliere lessen plaats. In de zomervakantie wordt er gewerkt met een vakantierooster en worden de lessen op een aantal lesdagen verplaatst naar de ochtend/middag. In het vakantierooster in Zwemscore kunt u zelf de lessen reserveren. Het is ook mogelijk om in de zomervakantie meerdere zwemlessen per week te zwemmen.

Op een aantal feestdagen is er geen (zwem)les en worden de (zwem)lessen verschoven naar een ander moment. Ouder(s), verzorger(s) en klanten worden in de nieuwsbrief geïnformeerd over de gewijzigde lesdag en lestijd.

zomervakantie2016 fb

 

 

 

 

 

Inschrijven

De minimumleeftijd om te starten met zwemles is 4 jaar. Advies om te starten met zwemles is 4,5-5 jaar. Via de website kunt u bij het kopje inschrijven het inschrijfformulier invullen. Zwemschool Joke wil u erop attenderen dat er sprake is van een wachtlijst variërend van 12-18 maanden. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een ontvangstbevestiging van de inschrijving. Mocht u geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen dan vragen wij u contact met op te nemen via telefoonnummer 06-34168503. Zodra u zoon/dochter kan instromen dan neemt Zwemschool Joke contact met u op.

Afmelden zwemles(sen) / zwemles(sen) inhalen

Zwemschool Joke maakt gebruik van het Zwemscoresysteem. Zwemschool Joke verwijst u hiervoor naar de Zwemscore. Wanneer uw kind niet kan komen zwemmen dan dient u het kind minimaal 24 uur van tevoren af te melden in de Zwemscore. Het inhalen van deze les is verplicht. Via de Zwemscore kunt u een inhaalles plannen op een geschikte lesdag/ lestijd voor uw zoon/dochter. Wanneer uw kind niet 24 uur van tevoren is afgemeld dan brengt Zwemschool Joke de gemiste les in rekening en is het inhalen van deze zwemles niet mogelijk.
Wanneer uw kind alle diploma’s heeft behaald (Zwem-ABC) en besluit om te stoppen met de zwemlessen dan komen eventuele inhaallessen te vervallen.

shoot (222)

 

 

 

 

 

Diplomazwemmen op eigen locatie

Wanneer uw zoon/dochter er aan toe is dan gaan we diplomazwemmen. Tijdens de zwemlessen zult u geïnformeerd worden wanneer uw kind eraan toe is om op te gaan voor het diploma.

Het diplomazwemmen vindt plaats op zondag. Wanneer uw kind hieraan toe is dan ontvangt u maximaal één week van tevoren een e-mail met de datum en het tijdstip van het diplomazwemmen. Gedurende de zwemles zal uw kind alle vaardigheden laten zien die vereist zijn voor het diploma.

Tijdens het diplomazwemmen is de zwemonderwijzer(es) van het kind aanwezig in het zwembad. De zwemonderwijzer(es)s zijn gediplomeerd om het examen af te nemen in het bad waar de kinderen zwemles krijgen. De groepsgrootte bij het diplomazwemmen betreft maximaal 10 kinderen. Wanneer de groepsgrootte te groot is voor uw kind dan kan uw kind ook in een kleinere groep afzwemmen.

Klik hier voor de actuele data van het diplomazwemmen.

De diploma’s van het Zwem-ABC worden uitgegeven door ZwemOnderwijs Nederland. Deze diploma’s  zijn volkomen rechtsgeldig. ZwemOnderwijs Nederland legt het accent op het zwemmen en jezelf kunnen redden met kleren aan. Voordeel van dit diploma is dat de kinderen diplomazwemmen in het zwembad waar ze ook de zwemles krijgen en niet naar een extern zwembad gaan voor het diplomazwemmen.

De diploma’s voor snorkelen, survival en zwemvaardigheid worden uitgegeven door de ENVOZ. .

Het diploma voor Aquakids wordt uitgegeven door ZwemOnderwijs Nederland. Deze diploma’s  zijn volkomen rechtsgeldig. ZwemOnderwijs Nederland legt het accent op het zwemmen en jezelf kunnen redden met kleren aan. Voordeel van dit diploma is dat de kinderen diplomazwemmen in het zwembad waar ze ook de zwemles krijgen en niet naar een extern zwembad gaan voor het diplomazwemmen.

diplomazwemmen

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Maandelijks ontvangt u aan het einde van de maand op het opgegeven e-mail adres bij inschrijving de nieuwsbrief. Zwemschool Joke wil u erop attenderen deze nieuwsbrief goed door te lezen. In de nieuwsbrief staat belangrijke informatie over de zwemlessen. U kunt denken aan gewijzigde lestijden op feestdagen, tijden voor het diplomazwemmen, data van het diplomazwemmen en alle andere informatie die belangrijk is voor de betreffende maand.

Easyswim Pro

Om les te volgen bij Zwemschool Joke is het verplicht om het drijfpak Easyswim Pro te dragen. Dit is een drijfpak dat veilig en comfortabel is en een groot drijfvermogen heeft. Het gebruik van Easyswim Pro vergroot het zelfvertrouwen van het kind waardoor de kinderen vrijer worden in het water en met meer plezier zwemmen. Easyswim Pro is een comfortabel drijfpak wat het plezier en de veiligheid vergroten in het water.

De lessen worden gegeven in een zwembad met een diepte van 1.40 m waardoor de kinderen niet kunnen staan. Door de diepte van het bad kunnen de kinderen tussendoor niet staan waardoor de effectieve zwemtijd van een zwemles wordt verhoogd. Bij het inschrijven van uw kind kunt u aangeven of u een Easyswim Pro zwempakje wilt aanschaffen. De kosten van Easyswim Pro bedragen € 52.50.

Zwemschool Joke stelt u in de gelegenheid om een Easyswim Pro over te nemen van kennissen/familie. Bij start van de zwemlessen wordt er gekeken of deze Easyswim Pro voldoet aan de eisen die wij eraan stellen. Indien de EasySwim Pro bij de eerste les van onvoldoende kwaliteit is dan bent u verplicht tijdens de eerste les een nieuwe EasySwim Pro aan te schaffen. De veiligheid en het waarborgen van het juiste leertraject staan erg hoog in het vaandel.  Bij inschrijving kunt u aangeven of u een Easyswim Pro wilt aanschaffen.

De Easyswim Pro is te verkrijgen in de volgende maten:

 • XS (13-16 kg, 2-4 jaar)
 • S (14-17 kg, 3-4 jaar)
 • M (17-24 kg, 4-5 jaar)
 • L (24-28 kg, 5-6 jaar)
 • XL (28-38 kg, 6-8 jaar)
 • XXL (38-45 kg, 7-10 jaar)

Onderhoud Easyswim Pro:

 • Na gebruik uitspoelen met koud water;
 • Laten drogen aan een kledinghanger;
 • Nooit in de wasmachine stoppen;
 • Nooit in de wasdroger stoppen;
 • Géén wasmiddelen of wasverzachters gebruiken! (Dit tast de stof aan)

Easyswim Pro 2