Snorkelen, Survival en Wereldzwemslagen

Snorkelen, Survival en Wereldzwemslagen 1, 2 en 3

Na het behalen van het Zwem-ABC kunnen kinderen ervoor om hun vaardigheden te vergroten en te verbreden. Het is mogelijk om te kiezen voor snorkelen, survival of wereldzwemslagen. Snorkelen bestaat uit 3 diploma’s en survival uit 4 diploma’s..

De groepsgrootte bij snorkelen, survival of wereldzwemslagen is maximaal 7 kinderen en de lessen duren drie kwartier. Het is mogelijk om tijdens de reguliere zwemles van het Zwem-ABC te snorkelen, survival of wereldzwemslagen te volgen. In de lesgroep kunnen (bijvoorbeeld) kinderen zitten die oefenen voor snorkelen 1 en 3.

Snorkelen

Bij snorkelen leer je de onderwaterwereld kennen. Je leert hoe je onderwater zwemt met een duikbril op je hoofd, hoe je ademt door een snorkel en hoe je de zwemvliezen gebruikt om vooruit te komen in het water. Er worden verschillende vaardigheden geoefend zoals buddy-breathing en hoe je onderwater je snorkel en duikbril kunt leegblazen.

Het is mogelijk om 3 snorkeldiploma´s te behalen namelijk snorkelen 1, snorkelen 2 en snorkelen 3.
Wanneer uw kind ervoor kiest om te gaan snorkelen dan is het noodzakelijk een snorkeluitrusting aan te schaffen. Een snorkeluitrusting bestaat uit zwemvliezen, een duikbril en een snorkel. Zwemschool Joke maakt gebruik van snorkelmateriaal van het merk SEAC. De zwemvliezen die worden aangeschaft zijn ‘speed vinnen’ en de snorkelset is ‘salina’. Doordat de kwaliteit van het materiaal goed is, levert dit geen belemmeringen op tijdens de les (zoals het afstellen van de bril). Tijdens de eerste snorkelles kunt u de materialen aanschaffen.
De vorderingen van uw kind kunt u volgen via de Zwemscore.

 

 

 

 

 

 

Survival zwemmen, genaamd DOLFIJN

Bij survival leert uw kind overlevingstechnieken in het water. Hij/zij leert zich te redden wanneer hij/zij onverwacht in het water terecht komt en hoe hij/zij een ander redt in nood. Alle vaardigheden worden uitgevoerd in kleding. Per diploma worden de kleding eisen zwaarder waardoor de vaardigheid moeilijker wordt voor het kind.
Het is mogelijk om 4 dolfijn diploma’s te behalen, namelijk DOLFIJN BRONS (survival 1), ZILVER (survival 2), GOUD (survival 3), DIAMANT (survival 4)
De vorderingen van uw kind kunt u volgen via de Zwemscore.

Wereldzwemslagen

De kinderen leren de verschillende zwemslagen die over de hele wereld gebruikt worden. Hoe zwem je bijvoorbeeld met schoolslag benen en borstcrawl armen? Voor wereldzwemslagen kun je geen diploma behalen. Er zijn 3 levels met vaardigheden. Wanneer je alle vaardigheden van een level beheerst dan oefenen we verder met alle vaardigheden van het volgende level.
De vorderingen van uw kind kunt u volgen via de Zwemscore.

Zwemschool Joke probeert de zwemvaardigheid van de kinderen zo hoog mogelijk te krijgen. Daarom worden er extra onderdelen geoefend tijdens de zwemlessen om de zwemvaardigheid van u zoon/dochter op een nog hoger niveau te krijgen.

Proefles aanvragen of tussentijds instromen

Wilt u graag een keertje komen kijken? Zwemt uw zoon/dochter bij een ander zwembad/zwemschool en wilt u graag overstappen? Tussentijds instromen is mogelijk als er plaatsingsmogelijkheid is en uw zoon/dochter elders zwemleservaring heeft opgedaan. Vind uw kind het leuk om kennis te maken met snorkelen, survival zwemmen of wereldzwemslagen, vraag dan een proefles aan! Een proefles wordt uitsluitend afgesproken als er plaatsingsmogelijkeid is. U kunt vrijblijvend een proefles aanvragen via e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier.  Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503. Wanneer u zich aanmeld voor een proefles snorkelen dan zorgt Zwemschool Joke voor het lesmateriaal.

Diplomazwemmen snorkelen en survival

Wanneer uw kind alle vaardigheden beheerst van het snorkelen en survival dan gaat hij/zij diplomazwemmen. Dit vindt plaats op zondag.

Klik hier voor de actuele data van het diplomazwemmen.

De diploma’s voor snorkelen en survival worden uitgegeven door de ENVOZ. De diploma’s van de ENVOZ zijn landelijk erkend en rechtsgeldig. Voor meer informatie over de ENVOZ verwijst Zwemschool Joke u naar de website: www.envoz.nl.

 

 

 

 

 

Rooster

De lessen snorkelen, survival en wereldzwemslagen zijn op onderstaande dagen en tijden. Het is mogelijk om in de reguliere lesgroep van het Zwem-ABC te oefenen voor snorkelen, survival of wereldzwemslagen. Lesdagen en lestijden kunt u terug vinden in het rooster.

Lesdag Lestijd
Maandag 19.00-19.45 uur (dit is momenteel een snorkelgroep)
Dinsdag 18.15-19.00 uur (dit is momenteel een survival groep)
Vrijdag 17.45-18.30 uur
Zaterdag 16.15-17.00 uur (dit is momenteel een zeemeerminzwemmen groep)

Tarieven

Bent u benieuwd naar de tarieven voor zwemles in kleine groepen voor snorkelen, survival zwemmen of wereldzwemslagen, klik dan hier voor meer informatie.

Inschrijven

Wanneer u ervoor kiest u zoon/dochter aan te melden bij Zwemschool Joke dan kunt u het inschrijfformulier invullen. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen per e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.