Zwemles speciale doelgroepen

Zwemles speciale doelgroepen

Zwemschool Joke is gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen die extra aandacht nodig hebben (ADHD, DCD, autisme spectrum stoornissen, spierziekte en concentratieproblemen) en speciale doelgroepen (lichamelijke-, geestelijke-, visuele en auditieve beperkingen). Kinderen met cerebrale paraese en het morfan syndroom zijn van harte welkom. Alle kinderen (met of zonder beperking) kunnen leren ‘zwemmen’ ofwel ‘voortbewegen’ in het water. Ieder kind doet dit op zijn of haar eigen manier. Elke zwemles/fysiotherapeutische behandeling werkt Zwemschool Joke aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van elk kind!

De lesgroepen bestaan uit maximaal 4 kinderen die gedurende het gehele traject op dezelfde lesdag en tijdstip zwemmen met een vaste zwemonderwijzer(es). Zo weten de kinderen wie er lesgeeft en hoeven ze niet elke les te schakelen en te wennen. Dit bespaart tijd waardoor de effectieve leertijd wordt vergroot.

Bij sommige kinderen wordt gebruik gemaakt van het pictogrammensysteem. Er zijn speciale pictogrammen ontwikkelt die de inhoud en het verloop van de zwemles weergeven op het pictobord. Het oefenen van de kledingeisen voor het zwemdiploma zal per stap aan de hand van pictogrammen worden geoefend.
Wanneer deze kinderen gaan diplomazwemmen krijgen ze vooraf een kaart met daarop de gehele route en alle pictogrammen zodat uw zoon/dochter weet wat er van hen wordt verwacht.
Voor deze kinderen is het erg prettig dat ze kunnen diplomazwemmen op dezelfde locatie als de zwemlessen. Ze hoeven dan namelijk niet te wennen aan een nieuwe omgeving!

Diplomazwemmen Zwem-ABC

Wanneer het kind er aan toe is gaat hij/zij diplomazwemmen. Tijdens de zwemlessen zult u geïnformeerd worden wanneer uw kind eraan toe is om op te gaan voor het diploma.

Het diplomazwemmen vindt plaats op zondag. Wanneer uw kind hieraan toe is dan ontvangt u van ons maximaal één week van tevoren een e-mail met de datum en het tijdstip van het diplomazwemmen. Gedurende de zwemles zal uw kind alle vaardigheden laten zien die vereist zijn voor het diploma.

Klik hier voor de actuele data van het diplomazwemmen.

Tijdens het diplomazwemmen is de zwemonderwijzer(es) van het kind aanwezig in het zwembad. De zwemonderwijzer(es)s zijn gediplomeerd om het examen af te nemen in het bad waar de kinderen zwemles krijgen. De groepsgrootte bij het diplomazwemmen betreft maximaal 10 kinderen. Wanneer de groepsgrootte te groot is voor uw kind dan kan uw kind ook in een kleinere groep afzwemmen. Tijdens het diplomazwemmen zijn ouders en familieleden vanzelfsprekend welkom in het zwembad.

De zwemdiploma’s van ZwemOnderwijs Nederland zijn volkomen rechtsgeldig. ZwemOnderwijs Nederland legt het accent op het zwemmen en jezelf kunnen redden met kleren aan. Dit staat bij Zwemschool Joke hoog in het vaandel, omdat de kans dat iemand met kleren in het water valt groter is dan zonder kleren.
Voor de diploma-eisen van het Zwem-ABC verwijzen wij u naar de diploma- en kledingeisen van het Zwem-ABC. Voor de diploma-eisen voor kinderen met een beperking verwijzen wij u naar diploma- en kledingeisen voor kinderen met een beperking.

 

 

Rooster

Bent u benieuwd op welke lesdagen en lestijden de zwemlessen zijn? Klik hier om naar het rooster te gaan.

Tarieven

Bent u benieuwd naar de tarieven voor zwemles in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen, klik dan hier voor meer informatie.

Proefles aanvragen of tussentijds instromen

Wilt u graag een keertje komen kijken? Zwemt uw zoon/dochter bij een ander zwembad/zwemschool en wilt u graag overstappen? Tussentijds instromen is mogelijk als er plaatsingsmogelijkheid is. Proeflessen worden uitsluitend afgesproken bij kinderen waarvoor dit noodzakelijk is. U kunt een proefles aanvragen via e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Tijdens de proefles zal Zwemschool Joke bekijken wat het niveau is van uw zoon/dochter. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.
Wanneer u zich aanmeld voor een proefles en niet in het bezit bent van een EasySwim Pro dan zorgt Zwemschool Joke voor een leenpak van EasySwim Pro.

Inschrijven

Wanneer u ervoor kiest u zoon/dochter aan te melden bij Zwemschool Joke dan kunt u het inschrijfformulier invullen. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen per e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.