Hydrotherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie betekent fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is geschikt voor mensen die revalideren na een (orthopedische) operatie (bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie), voor neurologische aandoeningen (MS, parkinson, dwarslaesie, spasme), spierziekten, reumatische aandoeningen en mensen die gebonden zijn aan een rolstoel.

Door de opwaartse kracht van het water kunt u makkelijker bewegen. De weerstand van het water zorgt voor de krachtsopbouw en de verbetering van uw lichamelijke conditie. In het water is het wel mogelijk bepaalde bewegingen te maken. Hydrotherapie is erg geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten die hun loopvaardigheid willen verbeteren. Hydrotherapie kan verschillende doelen hebben zoals pijnvermindering, krachtsverbetering, mobiliteitsverbetering, coördinatie en betere evenwichtsreacties.

In het water gaat u oefeningen uitvoeren onder begeleiding van een fysiotherapeut(e) van Fysiotherapie Joke Janssen. Het is mogelijk om de hydrotherapie te combineren met de halliwick-methode. Bij aanmelding zal er specifieke informatie worden gevraagd van de patiënt zodat er behandeldoelen opgesteld kunnen worden.

Het zwembad heeft een diepte van 0.90 cm tot 1.40 meter diep. Hier kunt u gemakkelijk staan. Het zwembad is ongeveer 12 meter lang en 7 meter breed. Er is een brede trap met leuning aanwezig waardoor u makkelijk in en uit het zwembad kunt komen.
Zwemschool Joke beschikt over verschillende materialen, denk hierbij aan foamslangen, plankjes en ballen om oefeningen mee uit te voeren.

shoot (22)

 

 

 

 

Hydrotherapie word door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Informeer voor meer informatie uw zorgverzekeraar of kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Proefles aanvragen

Als u een keer wilt komen kijken en eventueel wilt meedoen dan kunt u vrijblijvend gebruik maken van een proefles. U kunt contact opnemen via e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Uiteraard is Zwemschool Joke ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-34168503.